Top 10 cele mai populare jocuri de societate în Moldova în anul 2014

Top 10 cele mai populare jocuri de societate în Moldova în anul 2014

Magazinul de jocuri de societate www.joc.md a făcut topul celor mai vândute jocuri de societate în anul 2014. Acest top îți poate oferi câteva idei valoroase pentru cadourile de iarnă. Iată care sunt cele mai populare jocuri printre tinerii din țara noastră în 2014.

Toate jocurile prezentate mai jos pot fi găsite pe joc.md sau la Brainstorm Cafe.

#1. Dixit 

Dixit PC: joc.md

Dixit PC: joc.md

Pentru al patrulea an consecutiv, jocurile Dixit sunt în top 3 al celor mai populare jocuri de societate în Moldova. Anul trecut Dixit a fost devansat doar de Carcassone, dar în acest an jocul a câștigat în popularitate datorită noii ediții Dixit Odyssey. Sute de familii au avut ocazia să petreacă seri foarte vesele în jurul acestui joc neobișnuit. În Dixit, fiecare jucător este pe rând un povestitor care trebuie să descrie o carte astfel încât ceilalți jucători să ghicească care dintre cărțile dezvăluite este cartea lui. Fiecare carte a jocului este o mică operă de artă. Dixit este un joc surprinzător, vesel și entuziasmant, o adevărată comoară pentru o petrecere cu prietenii.

#2. Carcassonne 

Carcassonne PC: joc.md

Carcassonne PC: joc.md

Cel mai popular joc de societate în Moldova în anii 2011 și 2013, Carcassonne este și în acest an în partea de sus a topului, confirmându-și reputația de bestseller în domeniu. Jocul este numit în cinstea unui oraș medieval din Franța, iar jucătorii trebuie să construiască cetăți, mănăstiri, drumuri și pășuni în regiunea din jurul orașului, amplasându-și în mod strategic cavalerii, călugării, hoții și fermierii pentru a obține cât mai multe puncte. Carcassonne are reguli relativ simple, dar o complexitate infinită a variantelor de joc, de aceea este potrivit pentru toate vârstele. Jocul de bază poate fi dezvoltat cu numeroase extensii care adaugă noi posibilități și noi personaje în joc. O sursă inepuizabilă de ingeniozitate și inventivitate!

#3. Coloniștii din Catan 

Coloniștii din Catan PC: joc.md

Coloniștii din Catan PC: joc.md

Un alt clasic al jocurilor de masă revine în top 3 în acest an, datorită reeditării sale în limba română. Peste 15 milioane de jocuri din această serie au fost vândute până acum în toată lumea, Coloniștii din Catan fiind numit “cel mai popular joc de masă al timpurilor noastre” de către Washington Post. Jucătorii joacă rolul unor coloniști care construiesc și dezvoltă orașe pe o insulă, tranzacționând și acumulând resurse. Este un joc de negociere, în care participanții interacționează în mod constant unii cu alții pentru a-și dezvolta propriile orașe. Unul dintre cele mai interactive jocuri de societate, are reguli ușor de înțeles și poate fi jucat atât în gașcă cu prietenii, cât și în familie între părinți și copii. Ca și Carcassonne, acest joc are numeroase extensii care pot face jocul mai complex pentru adevărații pasionați.

#4. Monopoly 

Monoply PC: joc.md

Monoply PC: joc.md

Probabil cel mai popular joc de societate al tuturor timpurilor nu și-a pierdut actualitatea nici la 80 de la apariție. Editat pentru prima oară în Statele Unite în 1934, numele jocului se inspiră din conceptul economic de monopol, adică dominația unei singure entități asupra unei piețe. Jucătorii se mișcă în cerc pe o suprafață de joc, mărindu-și averile imobiliare prin achiziționare de case și hoteluri și încasând chirii de la adversari, scopul final fiind de a-i împinge pe aceștia spre faliment. Jocul a cunoscut nenumărate reeditări, iar cele mai recente variante includ componente electronice precum carduri bancare și terminale de plată. Un joc în care fiecare poate să se simtă, măcar pentru o scurtă perioadă de timp, putred de bogat.

#5. Dobble 

Dobble PC: joc.md

Dobble PC: joc.md

Acest joc genial prin simplitatea sa a intrat pentru prima oară în topul celor mai vândute jocuri în Moldova. Un joc de atenție și rapiditate, Dobble este o sursă inepuizabilă de veselie și râsete în orice companie. Regulile jocului se învață în două minute, un joc durează zece minute, dar este atât de intens și distractiv încât imediat începi o nouă rundă. Se spune că este jocul de societate preferat al multor jucători de fotbal de la echipele mari, care în acest mod se relaxează și își antrenează atenția. Jocul conține un pachet de cărți rotunde, fiecare având un singur simbol în comun cu orice altă carte, și o broșură cu reguli (există 5 scenarii diferite de joc). Primul jucător care găsește perechea cărții pe care o are în mână, fie le poate păstra, fie poate scăpa de ele. În acest an, Dobble a ocupat nișa jocurilor de atenție și rapiditate pe care o ocupase jocul Jungle Speed în anii precedenți.

În topul celor mai vândute zece jocuri de societate în Moldova în acest an se mai regăsesc și Jenga – Turnul Instabil (locul 6), Rummy (locul 7), Rețeaua Energetică (locul 8), Ticket to Ride (locul 9) și Alias (locul 10).

Cea mai mare comunitate de jocuri de societate din lume, Board Game Geek, are un clasament propriu al celor mai bune jocuri de societate. În acest top pe primele cinci locuri se află jocuri mai complexe: Twilight Struggle (locul 1), Through the Ages: A Story of Civilization (locul 2), Terra Mystica (locul 3), Agricola (locul 4) și Puerto Rico (locul 5). Unicul loc unde pot fi procurate toate aceste jocuri în Moldova este site-ul www.joc.md și magazinul din incinta Erudit Club / Brainstorm Cafe, situat pe strada Pușkin 52.

1780 Comments